• Català
  • Español

Com s’ha de renovar el permís de conduir B? És el mateix procediment pel de motocicleta?

Com s’ha de renovar el permís de conduir B? És el mateix procediment pel de motocicleta?

En aquest article abordarem quins són els procediments per a la renovació dels permisos de conduir cotxe i motocicleta. La metodologia és molt similar però no ben igual. Des d’Autoescola Lloret volem desvetllar els dubtes que tingueu per a renovació dels permisos.

Com i on hem de realitzar la renovació del permís de conduir B?

El tràmit es pot fer a les oficines de la Direcció General de Trànsit, demanant cita prèvia, o en un centre de reconeixement de conductors autoritzat que pots trobar més a prop de casa i que et realitzarà tots els tràmits, solen ser centres mèdics. La taxa de renovació del carnet per part de la DGT és de 24,10 euros, la renovació és totalment gratuïta a partir dels 70 anys.

El carnet de conduir B té una vigència de 10 anys i es redueix a 5 anys per als majors de 65 anys. Igual com el DNI, el permís de conduir té una data de validesa, per tant, cal renovar-se diverses vegades al llarg de la vida. Si el permís està caducat, no es pot circular legalment.

Hi ha raons mèdiques que poden fer variar el temps de vigència del permís del habitual, aleshores l’import de la taxa de renovació és més baix.

La petició de renovació es pot fer fins a 3 mesos abans de la data de finalització de la validesa.

La renovació només suposa un reconeixement mèdic sense haver de tornar-se a examinar de la teoria ni de la pràctica.

Habitualment es lliura un permís provisional que té una validesa de tres mesos. En el termini d’un mes i mig s’envia per correu postal la llicència definitiva, en cas de no rebre’l en aquest període, caldrà reclamar-lo en el lloc on s’ha tramitat la renovació. Recorda que no es pot utilitzar el permís provisional a l’estranger.

Quant a la documentació que cal lliurar per a la renovació, varia en funció d’on anem a fer el tràmit. En el cas d’un Centre de reconeixement cal portar el DNI o passaport vigent i el carnet de conduir; per contra, si anem directament a una prefectura de trànsit caldrà, a més a més, portar un informe d’aptitud psicofísica que cal realitzar en un centre autoritzat i també una fotografia de 32x26mm en color i fons llis mirant al davant.

En el cas de canvi de domicili mentre està vigent el carnet, cal contemplar la modificació i en aquest cas no té cap cost la renovació. Els canvis de domicili es poden realitzar directament per la app de la Direcció General de Trànsit.

Períodes de vigència dels diferents carnets

La majoria de vehicles necessiten una autorització per a conduir-los, i la vigència és diferent en cada cas:

  • Permisos AM, A1, A2, A, B: Renovació cada 10 anys, a partir dels 65 anys, cada 5.
  • Permisos BTP, C1, C1 + E, C, C + E, D1, D1 + E, D y D + E: Renovació cada 5 anys, a partir dels 65, cada 3.

Es pot renovar un permís caducat?

Si, però això implica un sobrecost. És molt important renovar-lo a temps ja que conduir amb el carnet caducat suposa una multa de 200 € i a més es considera una infracció greu.

I si vull renovar el carnet de moto, com ho he de fer?

A l’hora de treure’ns el carnet de conduir B i el de moto, A, el procediment és molt diferent, però per gestionar la renovació és exactament igual. De fet si tenim tots dos carnets quedaran renovats alhora compartint la mateixa data de caducitat.

Si et queda algun dubte sobre com cal renovar els diferents permisos de conduir, recorda que a Autoescola Lloret et podem ajudar, contacta amb nosaltres.

Font: Niusdiario i Moto1pro

No Comments Yet.

Leave A Reply